Szolgáltatások - Logó- és grafikai tervezés
Logó- és grafikai tervezés

Egy termék, vagy egy weboldal megfelelő vizuális elemek nélkül nem igen tud érvényesülni. A felhasználók, mintegy 80% -nak nagyon fontos a kinézet. Amennyiben az nem megfelelő, vagy összeegyeztethetetlen a céggel, a vásárló elveszíti a bizalmát, és más szolgáltatót, és terméket keres, amely számára bizalomgerjesztőbb, vagy esztétikusabb. Ezért a megjelenésen, és a logón nagyon sok múlik. Csakis olyan logóval érdemes céget, vagy vállalkozást népszerűvé tenni, amely már grafikailag meg lett tervezve, vagy újra lett tervezve, mert a régi elavulttá vált. Mondhatni az egész vállalkozás a grafikai tervezéstől indul. Miután készen van a logó, utána indulhat a weboldal arculatának kialakítása, a termékek csomagolásának tervezése, a marketing kampányokban résztvevő vizuális anyagok megszerkesztése. Amelyek mind támogatják, és sikeressé teszik az eladást.

A látogatók, és vásárlók már az első 3 másodpercben véleményt alkotnak egy termékről a kinézetük alapján, ahogyan a weboldalakkal kapcsolatban is ez történik. Rá kattintanak egy weboldalra, és pillanatok alatt bizalmat szavaznak neki, vagy nem.

A továbbiakban 2 perc erejéig olvashatsz a logótervezés folyamatairól, és a színekről, azok hogyan befolyásolják tudat alatt az embereket, és a responsivitásról.

Logó és grafikai tervezés:

Több nézőpontot kell figyelembe venni a logó tervezésekor. Ilyen szempont például az, hogy alappal, és anélkül is megállja a helyét a logó, vagy feketében, illetve színesben is könnyedén felismerhető. A megjegyezhetőség jegyében lehet-e szabadkézi rajzzal hozzávetőlegesen lemásolni. Amennyiben a válasz igen, akkor az jó, ugyanis sokkal könnyebben tud a logó beégni az emberek fejébe, így hamarabb terjed el a márka. Mikor hozzávetőlegesen ránézel kezd-e gyorsan körvonalazódni a logó, vagy bonyolult, és nem adja át az információt 3 másodperc alatt. De mindezek mellett dönteni kell a logó stílusáról, amelyet a célközönség megfelelőnek tart, és arról, hogy a logó tartalmazzon grafikai, és szöveges tartalmat is, vagy csak az egyiket. A logók mindig vektorosan készülnek el, aminek köszönhetően lehetővé válik az, hogy egy pici névjegykártyán, és egy hatalmas plakáton is tökéletesen nézen ki a logó.

Színek és azok hatásai az emberi agyra:

Az onlinemarketing már régóta alkalmazza a színeket, annak érdekében, hogy az embereket érzelmileg befolyásolni tudja. A grafikai tervezéseknél, és logó készítésnél is érdemes ezeket a lehetőségeket kihasználni. A piros felhívó, élénk színű, ezáltal az agy mindig felfigyel rá. Azonban ha nem lehet hozzá párosítani egy cselekvést, vagy erotikus tartalmat, akkor hatástalan használni ezt a színt. A narancssárga szín növeli az agyban az oxigén szintet, így ennek köszönhetően gondolkodásra serkenti a nézőt, ráadásul boldogságot, lelkesedést vált ki az emberből. A sárga egy igen figyelemfelkeltő szín, aktivizál, de ugyan akkor ha túl sok sárga van egy grafikai elemben az zavaró. Legtöbbször feketével használják ezt a színt, hogy még figyelem felkeltőbb legyen. A zöld egy igen pozitív szín, amellyel a reményt, biztonságot, és a növekedést lehet sugalani. A kék a bizalmat, hűséget, bölcsességet, és az intelligenciát jelöli, ha valamilyen egységet kell kifejezni a logóval és az arculattal érdemes ezt a színt választani.

Responsivitás:

Ez a fogalom azt jelenti, hogy nem csupán egy eszközön lehet megnézni egy weboldal kinézetét, hanem több eszközön is ugyanolyan jól élvezhető a weboldal. Tehát telefonról, asztali számítógépről, és tabletről is. Ráadásul a különböző eszközök között is vannak méretbeli eltérések. Így a grafikai tervezésnek ezekre a paraméterekre is figyelemmel kell lennie.

Amennyiben szeretné, hogy cége arculata megfelelően, és hatékonyan legyen jelen a piacon vegye fel a kapcsolatot velünk a következő űrlap segítségével:

 • Weboldal készítés
 • Webshop készítés
 • Keresőoptimalizálás
 • SEO
 • Keresőmarketing
 • Keresőoptimalizálás Budapest
 • Webáruház készítés
 • Webáruház készítés Budapest
 • Weboldal készítés árak
 • Weboldal fejlesztés
 • Bérelhető weboldal
 • Bérelhető Webshop
Szolgáltatásaink

Ha friss tudásra van szüksége, vagy érdekli a weboldalak, az e-kereskedelem, vagy az online marketing világa, dőljön hátra és olvassa el a fenti témákban publikált anyagainkat, illetve ne felejtsen el érdeklődni a weboldal készítés, keresőoptimalizálás, illetve a webáruház készítés szolgáltatásunkkal kapcsolatban valamelyik elérhetőségünkön !

Ha web akkor MatiPro Design!