Partnerek - Innovációkkal készül 20 éves jubileumára a pécsi Honsa Kft.
Innovációkkal készül 20 éves jubileumára a pécsi Honsa Kft.

Új termék, kapacitásbővítés és gyártósor modernizálás – csak néhány innováció, amellyel a Honsa Kft.a tavalyi évet zárta. 2019 azonban még ennél is több fejlesztést ígér a pécsi nagyvállalat életében. A cég 20 éves jubileumára készülve az év első felében 4900 m2-es gyártó- és raktárépület építésébe kezdett, ami további fejlesztéseket és munkahelyteremtést eredményez. Az új épület átadását a nyár végére tervezik.  

A pécsi Keleti Ipari Park területén elhelyezkedő nagyvállalat mára a világ egyik vezető autóalkatrész-gyártó vállalatává nőtte ki magát. Egyedülálló termékük a saját fejlesztésű technológiával készülő csomagtér-fedlap, amit nemzetközi piacra gyártanak immár két évtizede. A vállalat termékpalettája tavaly nyáron tovább bővült, 2018 augusztusa óta kalaptartókat is gyártanak világelső autógyárak számára. Közvetlen beszállítói státuszban dolgoznak a Volkswagen, Audi, Jaguar, Porsche, Land Rover, Seat, valamint a BMW autógyáraknak. 

Az új termék bevezetése nemcsak a megrendelői kör bővülését eredményezte, hanem a pécsi telephely kapacitásbővítését is magával hozta. A jelenleg üzemelő, három épületegyüttesből álló, 14 ezer négyzetméteres termelési terület újabb gyártócsarnokkal és raktárépülettel bővül az év első felében. A 4900 m2-es épület kicsivel több, mint fele részében raktárként, másik részében pedig termelési területként funkcionál majd. Ennek köszönhetően az év második felére már közel 20 ezer négyzetméteren folyik majd a termelés a Honsa Kft-nél. 

Január közepére lerakták a tervezett épület cölöp alapjait és a 45 db vasbeton kelyhet, amire az acélszerkezet kerül, majd a panelezés és a belső kialakítás. Várhatóan április elejére a teljes épület állni fog. A munkálatok a tervezett ütemezés szerint haladnak, a kivitelezés átadását a nyár közepére tervezik. A sikeres próbaüzem után pedig nyár végére, szeptember elejére teljes kapacitással indulhat a termelés. 

A gyártó- és raktárterület bővítése nem az egyetlen fejlesztés a Honsa Kft-nél. A kalaptartó-gyártás a meglévő üzem korszerűsítését is eredményezte, a présrészlegre új gépek érkeztek az anyavállalat oberbürgi üzeméből. Az új gépek miatt a részleg felújítása is szükségessé vált. A munkák már az ősszel elkezdődtek, várhatóan májusra a felújított présüzemet is átadják. A gyár növekedése és termelésbővülése pedig újabb munkahelyek teremtését is lehetővé teszi. A vállalat, mint a baranyai térség kiemelkedő foglalkoztatója, folyamatosan keresi új munkavállalóit, betanított munkától egészen a felsőfokú végzettséget igénylő feladatok betöltéséig.   

A jubileumi 20 év méltó megünneplésére a fejlesztéseken és kapacitásbővítésen túl további aktivitásokat, programokat és avatóünnepséget tervez a vállalat.     
    
 
Honsa Kft.

A pécsi Honsa Kft.-t 1999-ben alapították a német Koller-csoport részeként. A német tulajdonú vállalkozás korszerű gépparkkal, automatizált gyártósorral, magas technológiai színvonalon csomagtér-, pótkerék-fedlap és kalaptartó termékek előállítását végzi az autóipar részére. A vállalat pécsi telephelyén évi több mint 4 millió terméket állít elő. 
 

Szolgáltatásaink

Ha friss tudásra van szüksége, vagy érdekli a weboldalak, az e-kereskedelem, vagy az online marketing világa, dőljön hátra és olvassa el a fenti témákban publikált anyagainkat, illetve ne felejtsen el érdeklődni a weboldal készítés, keresőoptimalizálás, illetve a webáruház készítés szolgáltatásunkkal kapcsolatban valamelyik elérhetőségünkön !

Ha web akkor MatiPro Design!