Partnerek - Farsang: 7000 Ft jelmezre és kiegészítőkre
Farsang: 7000 Ft jelmezre és kiegészítőkre

A magyar családok a farsangi időszakban átlagosan 7340 forintot költenek el jelmezekre és kiegészítőkre a REGIO JÁTÉK adatai szerint. Idén az általános maskarák győzedelmeskedtek a konkrét mesefigurákkal szemben: a játékkereskedő friss kutatása szerint legtöbben hercegnőnek, tűzoltónak és katicának fognak beöltözni. 

A szülők mindössze egynegyede készíti el saját kezűleg gyermeke farsangi jelmezét, több mint fele azonban inkább készen vásárolja meg a maskarát – derült ki a REGIO JÁTÉK friss kutatásából. „Egy-egy kosztümre jellemzően 2-4 ezer (47%) vagy 4-6 ezer forintot (27%) költenek a válaszadók. A ruházatot kiegészítőkkel lehet igazán teljessé tenni, melyeket leginkább készen vásárolnak meg a szülők; idén a bohócorr, a varázspálca és a sötétben világító vámpírfog a legkeresettebbek. A farsangi beszerző körút tavalyhoz hasonlóan ebben az évben is inkább személyesen az áruházakban (60%) történik, tízből négy család választja az online vásárlást. Az álarcosbálra készülve egy átlagos kosárba idén 7340 forint értékben kerül termék” – fejtette ki Gyaraki Dávid, a REGIO JÁTÉK marketingvezetője.

Hercegnő, tűzoltó és katica az idei dobogón
A gyermekek jelmezválasztását nagyban befolyásolják az aktuálisan népszerű mesék karakterei, azonban konkrét figurát kicsit kevesebben (47%) öltenek magukra, mint egy általános, például a szereplő foglalkozását vagy rangját kifejező maskarát (53%). „Így történhet, hogy a felmérésünk alapján a legtöbben hercegnők lesznek, míg az Elza jelmez csak a hatodik helyen végzett. A dobogóra egyébként még a tűzoltók és katicák fértek fel, játékkereskedésünkben pedig a fiúk döntő többségben a rendőr szettet, a Darth Vader maszkot és szintén a tűzoltó maskarákat, míg a lányok a sellő, Csipkerózsika és tündér jelmezeket keresik” – tette hozzá a marketingvezető. A válaszadók szerint a mesék közül idén a Pókember, Jégvarázs és Mancs őrjárat karakterek a legdivatosabbak. 
A szülők is aktív részesei a farsangnak
A kutatás kitért arra is, hogy a szülők hogyan élik meg a farsangi időszakot: a többség (73%) szívesen vesz részt a programokon, mindössze a megkérdezettek 15 százaléka nyilatkozta azt, hogy kényszerből megy el az álarcosbálra, további 12 százalék pedig távol marad a mulatságtól. Az esetek háromnegyedében a szülőktől aktív közreműködést vár el az óvoda, iskola farsangkor: leggyakrabban süteményt és szendvicset kell vinni, de sok helyen vonják be a díszítésbe és magába a fellépésbe, programba is a felnőtteket. 

TOP 10 jelmez 2019-ben a REGIO JÁTÉK eladási statisztikája alapján:
1. Rendőr
2. Darth Vader (maszk)
3. Tűzoltó
4. Kalóz
5. Huszár 
6. Pilóta
7. Sellő
8. Csipkerózsika
9. Batman
10. Tündér

TOP 5 jelmez-kiegészítő 2019-ben a REGIO JÁTÉK eladási statisztikája alapján: 
1. Bohócorr
2. Varázspálca
3. Sötétben világító vámpírfog
4. Tündérszárny
5. Ördögfarok

TOP 10 jelmez 2019-ben a REGIO JÁTÉK friss kutatása alapján:
1. Hercegnő
2. Tűzoltó
3. Katica
4. Cica
5. Pókember 
6. Elza
7. Maci
8. Méhecske
9. Kalóz
10. Csontváz

A kutatás háttere:
A sajtóközleményben szereplő adatok a REGIO JÁTÉK saját értékesítési adatain, valamint egy frissen, 2019. január 31. és február 4. között elvégzett kutatásból származnak, melyben 2317, 14 éven aluli gyermeket nevelő magyar szülő vett részt. A kutatás nem reprezentatív Magyarország lakosságára nézve, de az adatok alkalmasak a szokások és tapasztalatok szemléltetésére.
 

Szolgáltatásaink

Ha friss tudásra van szüksége, vagy érdekli a weboldalak, az e-kereskedelem, vagy az online marketing világa, dőljön hátra és olvassa el a fenti témákban publikált anyagainkat, illetve ne felejtsen el érdeklődni a weboldal készítés, keresőoptimalizálás, illetve a webáruház készítés szolgáltatásunkkal kapcsolatban valamelyik elérhetőségünkön !

Ha web akkor MatiPro Design!