Partnerek - A magyar állam támogatja a pécsi Hauni fejlesztéseit
A magyar állam támogatja a pécsi Hauni fejlesztéseit

2020-ig több mint 5,7 milliárd forint értékben fejleszti pécsi gépgyártó üzemét a Hauni Hungaria. A többek között magas szakképzettséget igénylő munkahelyeket teremtő beruházásokhoz a Nemzeti Befektetési Ügynökség közel egymilliárd forint támogatást nyújt.

A tavalyi évben rekordlétszámot elérő Hauni Hungaria számára a legfontosabb fókusz a hatékonyság további növelése, hogy gyorsan és rugalmasan tudjon reagálni a folyamatosan változó piaci igényekre. A cél érdekében összesen 5,7 milliárd forintos beruházási programot indított a vállalat, amelyhez a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közel egymilliárd forint támogatást nyújt – természetesen jelentős gazdaságfejlesztési és munkahelymegőrzési vállalásokért cserébe.
A beruházások oroszlánrésze közvetlenül a termelésre irányul. Négy üzemegységben – a forgácsoló- és a lemezmegmunkáló üzemben, a gépszerelő üzemben és a berendezésgyártásban – bővíti és korszerűsíti a gépparkját a vállalat. Az új, modernebb és hatékonyabb gépek sorában CNC megmunkálóközpontok, lézervágó gép, ponthegesztő, szikraforgácsoló, festőberendezés és lemezmegmunkáló is található.
Emellett komoly hangsúlyt kapnak az ipar 4.0 megoldások, amelyeknek egyik eszköze a digitalizáció terjesztése, a papírmentes gyártás elérése. Egyre több munkatárs kap mobileszközöket és terjednek az érintőképernyővel vezérelhető berendezések is. Számos esetben a Hauni Hungaria saját maga fejleszti egyedi szoftveres megoldásait, ugyanis a piacon elérhető programok a tömegtermelés igényeihez készültek, az egyedi gépgyártás azonban egyedi informatikai megoldásokat kíván.
Jut a fejlesztésekből a termeléstámogató területekre is: új irodák épülnek és a logisztikai részleg is korszerűbb berendezéseket kap, hiszen fontos, hogy a mérnöki és az informatikai szakembergárda is a legmodernebb környezetben dolgozhasson. 
A HIPA-tól kapott közel egymilliárd forintos támogatás feltételeként a Hauni Hungaria a megvalósítási időszakot követő fenntartási időszak alatt is tartja vállalásait. 25 éves pécsi működése során 30,8 milliárd forintot fordított már beruházásokra, ebből 2,7 milliárdot 2018-ban. A megye gazdaságának egyik fontos pilléreként hosszú távú stabil működés és dinamikus növekedés a cél, amihez a következő években is folyamatos innovációra lesz szükség.

A Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. Pécs és Baranya megye egyik legnagyobb iparvállalata. 1994 óta stabil és állandó szereplője a helyi gazdaságnak. A német tulajdonú Körber csoportba tartozó Hauni a gépgyártás nemzetközi élvonalában van, a pécsi üzem magasan képzett munkatársai világszínvonalú berendezésekkel dolgoznak. A társaság folyamatosan növeli a foglalkoztatotti létszámot, elsősorban műszaki végzettségű szakmunkásokat és diplomásokat keresve.
 

Szolgáltatásaink

Ha friss tudásra van szüksége, vagy érdekli a weboldalak, az e-kereskedelem, vagy az online marketing világa, dőljön hátra és olvassa el a fenti témákban publikált anyagainkat, illetve ne felejtsen el érdeklődni a weboldal készítés, keresőoptimalizálás, illetve a webáruház készítés szolgáltatásunkkal kapcsolatban valamelyik elérhetőségünkön !

Ha web akkor MatiPro Design!